Connect with us

EKOLOGIA

Tłusty czwartek w wersji EKO

Na jakie pączki warto postawić w tym roku? Najlepiej te w wersji ekologicznej – z mąki wysokiej jakości. Od razu poczujecie różnicę!

 

Już 11 lutego będziemy świętować tłusty czwartek. Z tej okazji warto pokusić się o usmażenie tradycyjnych pączków lub faworków. Najlepiej postawić na wysokiej jakości składniki, dzięki którym ciasto na pewno nam się uda.

Nie każdy jest świetnym kucharzem czy kucharką. I choć często wolimy siedzieć w kuchni tylko po to, by patrzeć jak nasi bliscy gotują dla nas, to jednak czasami warto założyć kuchenny fartuszek i pobrudzić się mąką, by stworzyć coś pysznego. Jeśli chcesz, by Twoje wypieki były pyszne, pulchne i zachwycały wspaniałym aromatem, to koniecznie postaw na wysokiej jakości składniki. Sercem każdego wypieku jest oczywiście mąka, która w przypadku pączków także ma wielkie znaczenie. Gdy stawiasz na okrąglutkie, pyszniutkie pączusie, to koniecznie też zadbaj o ich nadzienie. Doskonale sprawdzi się tradycyjna marmolada truskawkowa, która posiada krótki, wspaniały skład i smakuje dokładnie tak, jak u babci.

Czy mąka ma znaczenie?

Ekologiczna mąka nie zawiera substancji toksycznych czy glifosatu, dzięki czemu mamy pewność, że dajemy naszej rodzinie to, co najlepsze i bezpieczne dla zdrowia. Często właśnie na te sztuczne substancje dzieci i dorośli mają uczulenie, więcej jeśli zależy nam na wypiekach znakomitej jakości, to koniecznie należy postawić na produkty ekologiczne. Mąka mielona w niewielkim, regionalnym młynie, z ziaren prosto z pola, z dala od miasta, smogu i zanieczyszczeń, to zupełnie inny smak i zapach. Jest pełna wartości odżywczych, więc różnica jest ogromna.

Poznaj wyjątkowy smak

Czy to pączki, czy faworki, zawsze możemy skusić się nie tylko na odrobinę słodyczy, ale także na wysoką jakość i ekologiczne produkty. Wysoka jakość i regionalne produkty sprawiają, że nasze słodkości zachwycają podniebienie i po prostu rozpływają się w ustach, a więc smacznego!